fredag 31. mai 2013

Hvordan strikke en Mariusgenser til en stor mann


Den dagen jeg tenkte at det å strikke en mariusgenser til gubben ikke kom til å by på hodebry og tålmodighetsprøver, var jeg nok sinnsyk i gjernngsøyeblikket. Hadde ingen anelse da om at en uferdig genser skulle følge meg i mine mareritt!! Men moro er det alikevell, så jeg tenkte å gi dere et lite lynkurs.



Start med å gå til anskaffelse av tre kilometer med garn i ønsket farge



Begynn med armene. Da kan du skimpte et lite håp, uten at det tar en evighet.
Legg opp riktig antal masker på strømpepinne 2,5. Strikk r. v. 3 cm. Strikk så glattstrikk. Øk jevt, men husk vrang før og etter ønking.

Så kommer hodebryet!! I denne str skal det legges opp 270 masker. Strikk r. v. i ca 7 cm. Glattstrikk ca 44 cm...Etter 20 cm har tålmodighetet fått en skikkelig knekk, og du kan med god samvittighet lempe hele prosjektet i fange til en strikke kyndig tante, bare som en liten avlastning. For å gi dere en liten pekepinne; du strikker ca 8 runder pr. cm. 44 cm med glattstrikk blir 352 runder a 270 masker blir tilsammen 95000 masker, med en farge rundt og rundt...... Så kommer mønsteret på 34 cm. (73400 masker mønster....)



Etter dager, uker og kanskje månder med krampe i armene kan du "endelig" starte på mønsteret. Nå er ikke jeg i den heldige situasjonen at jeg har kommet dit enno, men kanskje jeg nærmer meg en gang til høsten.
Mønster på mariusgenser får du kjøpt i strikkebutikker, så da er det bare å brette opp armene og sette igang


                                             
                     

                           

                                                      ØNSKER DERE LYKKE TIL.
 
 



2 kommentarer:

Anonym sa...

Flink er du :-)
Misunner deg tålmodigheten.. hehe

Anette

Unknown sa...

Takk for det Anette:-) Men min tålmodighet blir ofte satt på prøve.